Teho Tennisliigan runkosarjat pelattiin päätökseen viikonloppuna.

Teho Tennisliigan runkosarjat saatiin viikonloppuna päätökseen, sekä naisten, että miesten liigajoukkueiden osalta. Sunnuntain ratkaisukierroksella oli vuorossa kotiottelut, kun naiset kohtasivat Lahden Verkkopalloseuran ja miehet Valkeakosken Tenniksen.

Miehet ottivat komeasti 4-0 voiton, kun kaksinpeleissä Lauri Kiiski, Hermanni Tiainen ja Ristomatti Lanne löivät vastustajansa. Nelinpelissä VT oli siinä mielessä pakkovoiton edessä, että tappio tiesi putoamista sarjaporrasta alemmas. Nelinpeliin TaTS nimesi parin Kiiski/Lanne, joka jännittävien vaiheiden jälkeen onnistui kukistamaan VT:n Aleksandr Kvitsin ja Valtteri Telinkankaan supertiebreakissa 11-9.

Kun samaan aikaan Turussa pelatussa TVS-HVS ottelussa päädyttiin turkulaisten 3-1 voittoon, riitti se tuomaan TaTSille runkosarjan ykköstilan pisteen erolla helsinkiläisiin.

 

 ”Runkosarja oli meiltä kokonaisuudessaan tosi tasainen ja onnistuttiin kääntämään monet tiukat pelit voitoiksi. Tähtäin on ollut koko kauden mitalipeleissä, joten hienoa että sinne olemme tienne selvittäneet”, Kiiski kommentoi Tennisliigan sivuilla joukkueen esityksiä runkosarjassa.

 

Miesten joukkueessa Lanne voitti kaikki seitsemän kaksinpeliään ja Kiiski otti viisi voittoa viidestä. Kovia suorituksia, jotka toivottavasti saavat jatkoa perjantaina 16.2. pelattavissa välierissä. Mainittakoon vielä nuoren Edwin Malinin avausvoitto liigassa. Edellä mainittujen lisäksi joukkueessa pelasi runkosarjan aikana myös Peetu Pohjola. 

TaTSin naiset ottivat viimeisestä ottelusta Lahtea vastaan hienosti voiton 3-1, kun Milla Kotamäki ja Hanna Vänni voittivat kaksinpelinsä, sekä nelinpelin yhdessä. Tanja Tuomi taisteli myös mainiosti, vaikka tappio tulikin ottelutiebreakissa. Valitettavasti viimeisen viikonlopun hienot esitykset eivät riittäneet neljän parhaan joukkoon ja pudotuspeleihin, vaan kohtalona oli tänäkin talvena runkosarjan viides sija.

Joukkue kärsi harmittavista sairasteluista ja loukkaantumisista kauden aikana, mutta myös upeaa venymistä nähtiin. Mainittakoon tässä yhteydessä Hanna Vännin puhdas voittotili kolmesta kaksinpelistä ja kahdesta nelinpelistä, Milla Kotamäen hyvät esitykset pelkän slaissirystyn kanssa Turun kierroksilla sekä Ilona Haaviston mainiot esitykset sekä pelaajana että penkillä. Edellä mainittujen lisäksi joukkueessa pelasivat kauden aikana myös Khloe Kärkkäinen, Marissa Minetti ja Liinu Heiskanen.